War And Pain
 

Kanadalaisen Voivodin muusikoista on moneksi. He ovat kasvissyöjiä, luonnonsuojelijahippejä, taidemaalareita, sivistyneitä sarjakuva- ja scififaneja, erilaisten salaliittoteorioiden kannattajia, sekä tietysti valtavia musiikkidiggareita. Ja ennen kaikkea he ovat täydellisiä extreme-ihmisiä. Kaikki jutut tehdään kympillä, jos ei yhdellätoista.

 

Tämä vuonna 1984 ilmestynyt Voivodin ensimmäinen levy antaa jo viitteitä siitä mitä tuleman pitää. Sillä yhdistyvät punkin rosoisuus ja metallin voimakkuus vielä hardcoreakin vahvemmalla tavalla. Tämä jos mikä on thrash metallia. Bändi myös näyttää siltä miltä kuulostaa. Tässä ei ole mitään kaunista. Jokainen kappale on pieni ydinräjähdys. Säteily ei tapa kuulijaa, mutta aiheuttaa joko syvän inhon tai ihastuksen. En usko että Voivodilla on puolittaisia faneja. Tätä yhtyettä ja levyä joko vihaa tai rakastaa.

 

War And Painin vuonna 2004 ilmestynyttä 20-vuotispainosta on pakko rakastaa. Se on jokaisen fanin unelma. Se on niin hyvin tehty uudelleenjulkaisu kuin vaan voi olla. Bändi on ollut mukana kiitettävästi. Mukana on tietysti erinomaisesti uudelleen masteroitu levy. Sen lisäksi tarjoillaan todellisia herkkuja. Yhtyeen ensimmäiseltä keikalta on kelpuutettu mukaan kolme kappaletta. Metal Massacre -levy-yhtiön sessiot ovat mukana kokonaisuudessaan. Ne osoittavat, että yhtye hieman, jos mahdollista, silotteli soundiaan ensilevyllään. Parasta mannaa on kakkos-CD:ltä löytyvä Morgoth Invasion -demo joulukuulta 1984. Sillä Voivod esittää paitsi kahden ensimmäisen levynsä kappaleita, myös muutamia valikoituja metalliklassikoita kuten Venomin Witching Hour ja Slayerin Chemical Warfare. Bonuslevylle on kerätty yhtyeen bio, kuvia, bändin kommentteja jne. Multimediaosuus on ehkä hieman kökösti toteutettu, DVD olisi ollut kiva, mutta kyllä se näinkin menettelee. Sisältö ratkaisee.

 

Tero Honkasalo


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit