Rrröööaaarrr
 

Rrröööaaarrr oli valmis jo kesällä 1985, mutta levy-yhtiöongelmat estivät bändiä julkaisemasta sitä. Kun Voivodin kakkoslevy aikanaan, vuoden 1986 maaliskuussa, ilmestyi, se oli ainakin allekirjoittaneelle lievä pettymys. Vaikka yhtyeen debyyttilevy War And Pain oli ollut kiihkeä ja aggressiivinen paketti, sillä oli jonkinlainen kaaoksen läpi johdattava punainen lanka mukana. Rrröööaaarrr:lta tuo puuttui. Se on täysin päätöntä kaahaamista alusta loppuun saakka. Yhtyeen punkvaikutteet ovat ajaneet ohi metallisista ja paikka paikoin musiikki on täysin kontrolloimatonta mökää. Tämän levyn perusteella monet hevidiggarit leimasivatkin Voivodin punk- tai hardcore-bändiksi. Totuudessa bändi soitti edelleen thrash metallia. Se kisasi vauhdilla Metallican ja Slayerin kanssa. Hieman vahvemmilla soundeilla levy olisi ehkä menestynyt paremmin kilpailussa muiden tuon ajan yrittäjien parissa.

 

Vaikka Voivod tuleekin Kanadan syrjäkyliltä, kavereita ja kiertuetta sillä riitti hienosti. Rrröööaaarrrin ilmestymisen jälkeen yhtye pääsi ensimmäistä kertaa ulkomaille ja kiersi Amerikassa esimerkiksi Venomin ja Celtic Frostin kanssa. Yhtyeen nykyiseen settilistaan tältä levyltä on jäänyt ripeä Ripping Headaches.

Sanoituksellisesti Rrröööaaarrr oli sikäli merkittävä, että se esitteli Korgüll The Exterminatorin. Hänen tarinansa oli alkanut jo ensimmäisen levyn Voivod-kappaleella. Seuraavalla levyllä hän joutui jättämään oman planeettansa ja sitä seuraavalla hän seikkaili eri ulottuvuudessa. Sittemmin jatko-osia on ollut levyillä siellä täällä. Rrröööaaarrr:n päättää jokaisen Voivod-fanin tunnuskappale To The Death.

 

Tero Honkasalo


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit