Killing Technology
 

Vuosi 1987 oli tärkeä metallidiggareille. Silloin ilmestyi monta merkkiteosta. Anthrax julkaisi Among The Livingin, Testament Legacyn ja Voivod Killing Technologyn. Tuohon aikaan en olisi voinut olla yhtään enempää kiinnostunut thrash- ja speed-metallista. Noiden yhtyeiden energia oli jotain sellaista mitä perinteisen heavybändit eivät kyenneet luomaan. Toki Whitesnaken 1987 oli kova, mutta se oli eri tavalla hyvä levy. Voivodilla ja nimenomaan tällä levyllä oli aivan erityinen tunnelmansa. Siinä oli upeaa aivan kaikki, kansi, konsepti ja kappaleet.

 

Killing Technology äänitettiin Länsi-Saksan Berliinissä marraskuun ja joulukuun 1986 välisenä aikana. Voivodin uusi levy-yhtiö oli ehdottanut studiota ja muilla Noisen levyillä mainetta niittänyttä tuottaja Harris Johnsia. Hänen ja yhtyeen yhteistyö toimikin kerrassaan eriomaisesti. Killing Technologyn äänimaailma on kuin suoraan avaruudesta. Yhtye laulaa eläinkokeista, ydinsodasta, Kiina-ilmiöstä, tietokoneista, muttei unohda kokonaan Korgüllin tarinaa. Bändillä oli itse asiassa tuo tarina niin pitkälle hahmoteltuna, että Killing Technologyn ajan haastatteluissaan he kertoilivat jo avoimesti seuraavan levynsä, eli Dimension Hatrössin, kappaleista.

 

Killing Technologyn alkuperäinen vinyylipainos sisälsi vain seitsemän kappaletta. Ne olivat yhtyeen kautta aikojen parhaat. Seitsemän oikein! CD:lle lisätyt Too Scared To Scream ja Cockroaches eivät ole samaa tasoa. Itse asiassa vinyyliin tottuneen kuuntelunautintoa saattaa hieman häiritä, että ensin mainittu tulee Tornadon jälkeen, eikä Forgotten In Space. Tietysti kuvalevyn omistajilla ei tuota ongelmaa ole. He ovat saaneet aina nauttia yhdeksästä raidasta. Nyt odottelen jo muuta vuosi sitten luvattua remasteroitua painosta jolla pitäisi olla mukana demoja ja live-pätkiä.

 

Tero Honkasalo


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit