Dimension Hatröss
 

Vähän yli vuosi Killing Technologyn äänitysten jälkeen Voivod palasi Berliinin Musiclab-studiolle. Yhteistyö Harris Johnsin kanssa oli toiminut ja bändi luotti hänen osaamiseensa myös Dimension Hätrossin luomisprosessin aikana. Konsepti bändillä oli valmiina jo ennen studioon menoa. Siinä Voivodin protonit törmäilivät antiprotonien kanssa aiheuttaen kaaoksen josta syntyi uusi ulottuvuus, eli Dimension Hätross. Se oli varsin totalitaarinen tila jossa Chaosmöngersit huolehtivat siitä että juuri kukaan ei ollut vapaa. Teksti oli silkkaa Voivodia.

 

Musiikillisesti Dimension Hatröss on jatkoa Killing Technologyn aloittamalle progressiiviselle kaudelle. Aivan yhtä kaoottista meno levyllä ei ole ja siitä on syyttäminen tai kiittäminen solisti Snakea, jonka laulutyyli ei ole aivan yhtä aggressiivinen kuin bändin aiemmilla tuotoksilla. Hänen laulunsa on saanut hyvinkin erilaisia sävyjä. Tuo sopii hyvin kokonaisuuteen, jossa teksteillä on merkittävä rooli.

 

Vahvasta paketista huolimatta Dimension Hatröss ei mielestäni ole aivan yhtä täydellinen Voivod-levy kuin edeltäjänsä. Levyllä on muutama täyden kympin kappale, ei sillä huteja ole, mutta pari hieman epäpuhdasta osumaa. Kiertueet ja keikat jäivät tämän levyn osalta tekemättä lähinnä levy-yhtiön vaihtamisen ja kitaristi Piggyn sairastelun takia. Levy sai jatkoa yllättävän pian.

 

Tero Honkasalo

 


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit