Nothingface
 

 

Dimension Hatrössin jälkeen Voivodilla meni hienosti. Yhtye solmi rahakkaan levytyssopimuksen Mechanicin kanssa. Se on suuren MCA:n metallilafka. Bändin piti lähteä isolle kiertueelle Testament lämppärinään, kun hommat menivät isosti pieleen. Kitaristi Dennis D'Amourilta, eli Piggyltä, löydettiin syöpäkasvain läheltä aivoja. Kiertue peruuntui, koska oli olemassa mahdollisuus, että ilman hoitoa Piggy ei soittaisi enää ikinä. Loppujen lopuksi vaaralliselta näyttänyt tilanne korjaantui pillerikuurilla. Bändillä oli aikaa kehitellä Voivod-saagaansa ja kuinka ollakaan tällä kertaa se pureutui ihmisen psyykeen.

 

Nothingface kertoo erilaisia mielenterveyteen liittyviä tarinoita. Alzheimerin tauti oli tuohon aikaan otsikoissa. Levy ei ole siis samalla tapaa juonellinen kuin vaikkapa Dimension Hatröss oli ollut. Musiikillisesti se on kovin erilainen edeltäjiinsä verrattuna. Yhtyeen progevaikutteet puskevat pintaa oikein tosissaan. Toisaalta monimutkaisten koukeroiden vastapainoksi levyllä on jopa ihan suoraan rokkia. Nothingface kuulostaa enemmän Rushilta tai Van Der Graaf Generatorilta kuin Slayeriltä tai Metallicalta. Nyt viimeistään kaikkien oli pakko myöntää, että Voivod oli outo lintu ja oman polkunsa tallaaja.

 

Mechanicin panostuksen ansiota oli se että Nothingface kuulostaa erinomaiselta. Sen sijaan että bändi olisi matkustanut ulkomaille levyn tekoon, he tekivät kaiken kotikentällään. He tekivät kunnolliset demot ennen studioon menoa ja se kuuluu erinomaisina sovituksina. Voivodin levytti levy-yhtiönsä pyynnöstä Pink Floydin Astronomy Dominen. Sen video sai paljon soittoa MTV:ltä. Ei olekaan ihme, että levystä tuli bändin suurin myyntimenestys.

 

Tero Honkasalo

 


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit