Angel Rat
 

 

Angel Rat on helposti suosikkini kaikista Voivod-levyistä. Se oli ensimmäinen jonka ostin heti tuoreeltaan CD:nä. Se kuulosti vuonna 1991 järjettömän hyvältä ja niin se tekee vielä nykyäänkin. Rushin kulta-ajan levyiltä tuttu tuottaja Terry Brown oli kuullut Voivodista Rushin jäseniltä. Nothingface-kiertueellaan Voivod lämmitteli Rushia . Kun Away ja kumppanit kyselivät Brownin halukkuutta ryhtyä tuottamaan heidän uusinta levyä, tämä ei kieltäytynyt. Angel Rat kuulostaakin yllättävän paljon Permanent Waves- ja Moving Pictures -aikakauden Rushilta. Ei siis ihme että tykästyin levyyn aivan mielettömästi. Rush oli minulle tuohon aikaan se kaikkein kovin juttu. Nykyisin Voivodin osakkeet saattavat olla jopa korkeammassa kurssissa.

 

Angel Ratissa ihastuin paitsi levyn soundimaailmaan ja tunnelmaan, myös kappaleiden tarinoihin. Jokaisella kappaleella on oma mieltä kutkuttava juttunsa kerrottavanaan. Voivod-saaga oli käsitelty loppuun Nothingfacella. Toki se jatkui myöhemmin, mutta Angel Ratilla siihen ei viitattu. Tälle levylle Voivod kirjoitti lyhyitä, mutta erinomaisesti rullaavia kappaleita. Niissä on hienoja osia, mutta vaihdot eri osasten välillä tapahtuvat ikään kuin huomaamatta. Ennen kikkailua alleviivattiin enemmän. Koskettimilla on levyllä hyvin tärkeä osansa. Niiden merkitystä on vaikea kuvailla. Tämä levy on kuultava jotta sen voi ymmärtää.

Valitettavasti basisti Blacky jätti yhtyeen vähän levyn ilmestymisen jälkeen. Ja kun vastoinkäymisiä tulee, niitä tulee usein enemmänkin. Levy ei myynyt ollenkaan odotusten mukaisesti. Itse ostan uusintapainoksen heti kun se ilmestyy.

 

Tero Honkasalo


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit