The Decca Tapes
The Beatles (rumpalinaan Pete Best) suuntasi vuoden 1962 ensimmäisenä päivänä keikkabussinsa nokan kohti kotimaansa pääkaupunkia. Bändin uusi manageri Brian Epstain oli levykauppiaskontaktiensa avulla hankkinut bändille koe-esiintymisen Deccan A&R apulaismiehen Mike Smithin luokse. Kaikki tietävät lopputuloksen eli bändi ei vielä tässä vaiheessa onnistunut saamaan levytyssopimusta. 

Deccan studiossa bändi esitti pitkälti Epstainin valitsemia biisejä. Manageri taisi ajatella että sopimukseen päästään parhaiten kun bändi osaa soittaa useita eri tyylilajeja. Veikkaus ei osunut oikeaan ja nyt kuunneltuna Decca Tapes on jopa ärsyttävän teennäinen sikermä 60-luvun alun eri musiikkilajeja. Mukana on muutaman rockin, balladien, bossa novan lisäksi jopa kupletteja. Beatles ei ole tällä levyllä se bändi jonka runsas vuosi myöhemmin keväällä 1963 otti itselleen Englannin johtavan rock-kokoonpanon viitan. 

Vuonna 1979 julkaistua The Decca Tapes ei taida olla laiton julkaisu, mutta Beatlesin hyväksyntää se ei ole koskaan saanut. Uusintajulkaisufirma Doxy julkaisi siitä 2013 LP+CD painoksen, joka on oman kokoelmani ensimmäinen harmaan vyöhykkeen Beatles. Anthology I -kokoelmalla julkaistiin 1995 ensimmäisen kerran virallisesti bändin äänityksiä ajalta ennen EMI:n sopimusta, jonka bändi allekirjoitti kesällä 1962. Tämän koesoiton viidestätoista kappaleesta tuolla tuplalla on kumminkin vain viisi. Loput kymmenen fani joutu hankkimaan bootleg-levyiltä.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit