Hammersmith Odeon, London '75 (video & audio)
Vaikka Born To Run ei kuulunut 80-luvulla nuoruuteni suosikkilevyihin mieltymys sitä kohtaan kasvoi ja kypsyi samaan aikaan kuin viinit kellarissa. Kun levy täytti 30 vuotta ja kuvassa oleva boxi julkaistiin, suhasin Graniittitalon Anttilaan hakemaan omani. Remasteroitu CD oli tietenkin hieno juttu, kuten mukana tulleet dokkarit, mutta itselleni tärkeimmäksi osaksi laatikkoa kohosi Lontoon kuuluisalla Hammersmith Odeonilla 18.11.1975 kuvattu keikka-DVD. 

Parituntinen keikka on herkullista kuunneltavaa, mukana on luonnollisesti iso osa promottavan levyn materiaalista. Aluksi hiukan etäinen lontoolaisyleisö kuulee levyltä kaikkiaan kuusi herkkupalaa, levyn kevyimmät palat Night ja Meeting Across the River ollessa ainoat joihin ei kajota. Lisäksi mukana on kattava osuus kahden ensimmäisen levyn parhaita hetkiä. Aina väliin bändi intoutuu soittamaan biisien väleihin myös pätkiä covereista kuten Sam Cookin Havin A Party.

Luonnollisesti Columbia Records julkaisi videon ääniraidan tupla-CD:nä. Harva olisi alkuvuodesta 2006 sitä ostaessaan uskonut että orastava vinyylibuumi tulisi vielä johtamaan siihen että se tultaisiin julkaisemaan peräti neljän LP-levyn mittaisena. Olen vuosia kuunnellut keikkaa putkeen autossa (DVD:nä) joten parin biisin välein nouseminen kuuntelutuolista on tervetullut liikunnallinen lisä omaan elämääni musiikkifanina.

Bruce kirjoitti elämänkerrassaan ymmärtävänsä keikan vahvan aseman hänen tuotannossa, mutta kertoi pitävänsä viikkoa myöhemmin soitettua toista Odeon keikkaa paljon paremana. Sitä ei taidettu kuitenkaan äänittää...

Petri Myllylä 


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit