BBC In Concert (6th June 1974)
EMI osaa hyödyntää bändiensä BBC-äänityksiä julkaisten niitä erilaisilla kokoelmilla ja boxeilla. Ensimmäinen UFO:n BBC-levy taisi ilmestyä jo 1990-luvun alussa. Tämän keikan viidestä biisistä neljä julkaistiin vuonna 1999 CD:llä In Session And Live In Concert. Tuolta BBC-kokoelmalta tippui pois vain hiukan normaali keikkaa lyhyempi, mutta silti yhdeksänminuuttinen Rock Bottom.

Tämä radioesiintyminen oli bändin ensimmäinen In Concert ja siinä mielessä ainutlaatuinen että se esiintyy tällä keikalla (kuten koko Phenomenon-kiertueella) kahden soolokitaristin kokoonpanossa. Michael Schenkerin aisaparina kuullaan marraskuussa 1978 hänen tilalle tullutta Paul Chapmania. Tämä tekee tästä lyhyestä keikasta ehdottomasti bändin faneja kiinnostavan julkaisun. 

Levy-yhtiöt alkoivat vuoteen 2010 mennessä huomata, että tiedostomuotoinen musiikinmyynti iTunesin ja nettikauppojen kuten Amazonin kautta tuo heille vähällä vaivalla rahaa kompensoimaan laskevaa levymyyntiä. Samalla he tajusivat, että tiedostoina he voivat myydä myös "alimittaisia" tuotteita, kuten usein alle puolen tunnin mittaisia BBC In Concert -keikkoja. Tämä 24 minuuttinen keikka on tästä hyvä esimerkki. Se on myös osa 2013 julkaistua kuuden levyn At The BBC:tä. 

Petri Myllylä

 


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit