Live At The Main Point, 1975
Kuuntelin pari viikkoa ennen tämän levyn hankintaa Brucen virallisen Hammersmith '75 liven joten oletin tämän keikan olevan sen kanssa samanlainen. Pitkälti näin onkin vaikka sen setti eroaa selvästi 9 kuukautta myöhemmin äänitetystä Lontoon keikasta sillä tämä keikka on ajalta ennen Born To Run -levyä. Keikka on äänitetty 5.2.1975 Philadelphiassa Main Point klubilla (jossa keväällä 1973 tehty äänitys on myös vihdoin julkaistu). Toisaalta E Street Bandin kokoonpanossa oli syksystä 74 seuraavan vuoden kevääseen asti viulisti-taustalaulaja Suki Lahav, joka tuo oman värinsä jo avausraita Incident On 57 Streetiin. Suki ja saksofonisti Clarence Clemons ovat vahvasti esillä Thunder Road -biisin (tässä vaiheessa vielä Wings For Wheels nimellä) ensiesityksessä. Tällä keikalla ei ole mukana vielä Steve Van Zant vaan Bruce hoitaa yksin kitarat.

Bruce Springsteen työsti studiossa pitkään kolmannen levynsä nimiraitaa Born To Run ja sai sen lopulta valmiiksi elokuussa 1974. Sen lisäksi tällä keikalla soitetaan työn alla olevalta levyltä jo mainittu Thunder Road, She's The One sekä majesteettinen Jungleland. Keikan kappaleista itselleni uusi tuttavuus oli lokakuussa 1974 äänitetty, mutta levyltä ylijäänyt A Love So Fine, joka soitettiin ensimmäisen encoren viimeisenä kappaleena.

Vaikka 18 biisin setissä onkin neljä tulevan levyn kappaletta (ja yksi siltä ylijäänyt), kahden ja puolen tunnin keikan runko tulee luonnollisesti miehen kahdelta julkaistulta levyltä. Vaikka kuuntelen näitä levyjä kotonani hyvin harvoin, tämän keikan loistokkuus rakentuu enemmän näihin pidempään setissä olleiden kappaleiden varaan kuin tulevan menestyslevyn materiaaliin. Tämä keikka todistaa, että E Street Bandin saatua aikaa kypsyä yhtenäiseksi myös Brucen ensilevyjen materiaali loistaa korkealla keskinkertaisuuden yläpuolella.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit