Scorpions: Lovedrive
Scorpions vaihtoi vuonna 1978 soolokitaristiaan. Uli Jon Roth lähti huhtikuun lopun Taken By Forcen Japanin kiertueen jälkeen luomaan soolouraa. Hänen tilalle valittiin kesällä 1978 uudeksi soolokitaristiksi Matthias Jabs. Kesken uuden levyn äänitysten joukkoon liittyi UFO:sta lähtöpassit ottanut, saksalaisbändin alkuperäinen soolokitaristi Michael Schenker. Levypussin tietojen mukaan kitarajumalaksi UFO:ssa jalostunut nuorukainen soittaa levyllä kolmella kappaleella. En olisi kumminkaan niin varma Jabsin dominoivasta asemasta soolojen osalta sillä lähes joka kappaleen voisi kuvitella olevan Schenkerin käsistä. Levyn valmistuttua hän ei kumminkaan kyennyt kiertämään bändin kanssa kuin lyhyen hetken, ja tuolloinkin vain satunnaisesti. Lopulta Jabs otti paikkansa ja nuorempi Schenker siirtyi bändistä syrjään keskittyäkseen starttaamaan omaa soolouraansa.

Lovedrive on Scorpionsin siihenastisen uran komein saavutus, ja selvä hyppy kohti tulevaa kansainvälistä menestystä. Aiempiin levyihin verrattuna sen äänimaailma on kuin suuren meren takaa Amerikasta. Biisit ja levyn tuotanto ovat nousseet tasolle, joka kestää vertailun mihin tahansa tuon ajan rock-julkaisuun. Loving You Sunday Morning aloittaa levyn energisesti, mutta itseäni on aina puhutellut enemmän sen jälkeen kuultava Another Piece Of Meat. Levyn kakkospuoli on kokonaisuudessaan yksi bändin hienoimpia. Can't Get Enough on simppeli roketti, joka uppoo minuun kuin kuuma veitsi voihin. Is There Anybody There? ja nimikappaleen myötä siirrytään mielestäni Scorpionsin uran ejkä kaikista hienoimpaan balladiin Holiday. 

Jälleen kerran bändi onnistui suunnittelemaan levykannesta juuri niin provosoivan, että vähemmän libaraaleihin maihin siitä saatiin tehdä pikkukuvassa nähtävä kesympi versio. Amerikkalaiset myivät levyä kahdella eri kannella riippuen osavaltion liberaalisuudesta sekä kauppaketjun siveellisyyskäsityksestä. Itselläni on levystä se tylsempi Jenkki-versio. Alkuperäisen levyn takakansi vahvistaa aavistusta että mallina toiminut naisen varustus on parasta D-luokkaa.

Scorpions perustettiin 1965 ja vuonna 2015 se täytti allekirjoittaneen tavoin kunnioitettavat viisikymmentä vuotta. Levy-yhtiö päätti juhlistaa tätä julkaisemalla kahdeksasta bändin levystä lisämateriaalilla varustut CD:t. Lovedrivelle ei kuitenkaan löytynyt kuin yksi aiemmin julkaisematon biisi Cause I Love You sekä peräti yhdeksän minuuttinen demo Holidaysta. Vinyylin ostajaa hemmotellaan mukana tulevalla CD:llä.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit