The Complete Recordings
Kirjassa The 500 Greatest Albums Of All Times tämä albumi arvioitiin maailman 22. parhaaksi. Arvio pohjautuu vuonna 2003 Rolling Stone -lehden tekemään kyselyyn, jossa sadat musiikkialan ammattilaiset listasivat kukin 50 omaa suosikkilevyään. Alkuperäisessä lehtiartikkelissa oli listattuna kaksi Johnsonin levytyksistä julkaistua vinyyliä, mutta kirjaa varteen nämä yhdistettiin täksi koko uran paketoivaan julkaisuun.

Columbia Records julkaisi vuonna 1961 folk-buumin innoittamana King of The Delta Blues Singers -levyn, joka ei ehkä myynyt mitenkään isosti, mutta jonka ostajien joukossa oli paljon nuoria muusikoita, kuten tämän kokoelman saatesanojen kirjoittajat Eric Clapton ja Keith Ritchard. Osaksi heidän johdosta Robert Johnson nousi lähes 30 vuotta kuolemansa jälkeen 60-luvun uuden bluesaallon myötä kulttimaineeseen.

The Complete Recordings on juuri sitä mitä se lupaa eli kahden levyn (julkaistiin myös kolmen vinyylin laatikkona) anti on absoluuttisesti kaikki ne 41 esitystä, jotka ovat säästyneet vuosien 1936 ja 1937 sessioista jälkipolville. Kerrottakoon vielä että 1990 tripla-vinyylin jälleenmyyntiarvo on kirjoitushetkellä noin 25 kertainen verrattuna digitaaliseen vaihtoehtoon.

Petri Myllylä / 23.9.2019


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit