Hardrock Legends Vol.2 (video & audio)
Michaelin Schenkerin vuonna 1980 julkaisema sooloalbumi oli sekä taiteellinen että kaupallinen menestys. Sen ilmestyttyä hän sai houkuteltua bändiinsä Ritchie Blackmoren Rainbowsta lähteneen rumpalin, Cozy Powellin. Bassossa oli Chris Glen, toisessa kitarassa ja koskettimissa Schenkerin vanha aisapari UFO:sta, Paul Raymond. Ainostaan laulaja Gary Barden oli säilynyt porukassa sen perustamisesta kesällä 1979.

Syksyn 1980 ja alkuvuoden 1981 kiertueilla setti koostui luonnollisesti pitkälti Michaelin esikoissoolon materiaalista. Tällä keikalla tuo levy kuullaan kahta kappaletta lukuunottamatta kokonaisuudessaan. Väliin upotetaan Schenkerin UFO-ajan suurimpia hittejä, kuten Natural Thing, kymmenminuuttinen Rock Bottom ja encoreen jätetyt Doctor Doctor ja Lights Out.

Näin keikan ensimmäisen kerran muutamia vuosia sen esittämisen jälkeen. Suomalaiselta kaverilta lainattu videokasetti taisi kuitenkin tulla Saksasta joten en ole täysin varma näyttikö YLE tätä keikkaa tuoreeltaan. Keikan ykkösbiisi on Raymondin tekemän bändiesittelyn jälkeen heitettävä instrumentaali, Into The Arena. Siinä komppikitaraa soittaa laulaja Gary Barden. Cozy Powellin faneille todettakoon että hänen vasemmalla puolella olleen kameran kuvaa näytetään ihailtavan useasti.

Michael Schenker Groupin virallinen konserttivideoa kuvattiin lähes kolme vuotta tämän Hampurin keikan jälkeen, jolloin bändi oli jo hieman puhditon. Ehkä senkin takia TV:stä nauhoitetut videot levisivät laajasti kitaristin fanien joukossa, ja taisi muutama bootleg-firmakin sen julkaista ennen kuin se vihdoin 2010 julkaistiin virallisesti erikseen DVD:nä ja CD:nä. Kuusi vuotta myöhemmin se julkaistiin vihdoinkin vinyylinä ja pian sen perään DVD + CD combona.

Petri Myllylä / 06.03.2021


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit