Muddy Waters sings Big Bill
Tuntuu aika yllättävältä, että Muddy ensimmäinen tuoreista äänityksistä kasattu LP oli toisen, mutta toki hyvin tärkeän bluesmiehen säveltämästä materiaalista kasattu tribuutti. Broonzy oli aikanaan yksi merkittävimmistä mustan musiikin tekijöistä ja tavallaan myös Muddyn mentori. 

Kuuntelin tämän vuoden 1959 kesällä kahdessa sessiossa äänitetyn levyn tammikuussa 2012 heti sen jälkeen kun kirjoitin arvostelun itselleni paljon tutummasta Newport 1960 livestä. I Feel So Good on ainoa Big Bill -levyn 10 kapplaeesta joka päätyi myös Newportin konserttilevylle. Sen lisäksi olisin toivonut kuulevani liveversion myös kappaleesta I Done Got Wise, joka on yksi tämän levyn parhaita paloja. Muddyn bändi käsittelee Broonzyä omalla sähköisellä otteella. Muddyn tyytyessä pelkästään laulamaan levyllä, kitaristi Pat Hare ja pianisti Otis Spann'in lisäksi sooloista vastaa (yhä 55 vuotta sessioiden jälkeen keikkaileva) huuliharpisti James Cotton. 

Muddy äänitti kesän LP-sessioissa neljä myöhemmin singleinä julkaistua biisiä, jotka eivät olleet Big Billin säveltämiä. Take The Bitter With The Sweet kääntöpuolenaan She's Into Something sekä Recipe Love ja sen kääntöpuolelta löytyvä albumiraita Tell Me Baby julkaistiin molemmat hiukan ennen tätä albumia. Kolmesta ensimmäisestä on säästynyt jälkipolville myös vaihtoehtoiset otot, jotka julkaistiin ensimmäisen kerran vasta vuonna 1988 mainetta niittäneeltä The Chess Box'ilta. Levyn ilmestyttyä tammikuussa 1960 siltä lohkaistiin single I Feel So Good / When I Get To Thinking. 

Venäläinen Vinylogy lisensoi 2013 useita vanhoja Chess-LP:tä ja tässä yhteydessä hankin alle 10 euron hintaisen levyn omaan kokoelmaani. Sitä ennen tiedostomuodossa ollut albumi oli soinut harvakseltaan työpaikkani taustamusiikkina. 

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit