Woodstock Album
Chess'in perhe oli myynyt yhtiönsä jo vuonna 1969 ja vuoteen 1975 mennessä yhtiön taru alkoi olla loppusuoralla. Muddy Waters oli ollut yhtiön palkkalistoilla peräti 26 vuotta. Hänen viimeiset Chess-levyt eivät olleet myyneet kovinkaan hyvin ja oli selvä että aika oli tehdä jotakin uutta. Tähän saumaan iski Muddyn suuri ihailija, The Bandin Levon Helm. Hän oli asunut Woodstockissa 60-luvun lopusta lähtien ja perusti sinne studion, jonka ensimmäinen asiakas oli Muddy Waters helmikuussa 1975. 

Olen kuunnellut Muddy Watersin musiikkia enemmän kuin kenenkään muun blues-artistin, mutta vasta vuonna 2011 aloin etsiä käsiini niitä enimmäkseen vuosien 1967-1975 aikana tehtyjä levyjä, joita en ollut aiemmin kuullut. Tämä levy muistuttaa tietyllä tavalla parin vuoden kuluttua julkaistavia Johnny Winterin tuottamia Muddyn comeback-levyjä. Myös tällä levyllä sessioissa on mukana pari soittajaa Muddyn kiertuebändistä sekä vanhan polven veteraani, pianisti Pinetop Perkins yhdessä nimekkään rumpalin ja huuliharpistin (Paul Butterfield). Valitettavasti tämän ja Winterin tuottamien levyjen ero on siinä että tämä levy on jotenkin mielenkiinnoton ja tasapaksu. Winterin tuoma soitannollinen auktoriteetti puuttuu tältä levyltä.

Ostin tämän albumin ilmestymisen 20-vuotisajankohtana ilmestyneen remasteroidun painoksen. Mukana on aiemmin julkaisematon bonus, Muddyn tekemä Fox Squirrel. Toinen sessioista ylijäänyt biisi On My Back odottaa yhä julkaisuaan. 

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit