Blonde On Blonde
Kirjassa The 500 Greatest Albums Of All Times tämä albumi arvioitiin maailman 9. parhaaksi. Arvio pohjautuu Rolling Stone -lehden vuonna 2003 tekemään kyselyyn, jossa sadat musiikkialan ammattilaiset listasivat kukin 50 omaa suosikkilevyään. Vaikka itse en listauksia harrasta, kyseinen kirja on kiinnostavaa luettavaa.

Itselleni tämä albumi tuli alkujaan tutuksi 80-luvulla kun lainasin sen kirjastosta luettuani artikkelin, joka nosti sen yhdeksi 60-luvun tärkeimmäksi julkaisuksi. Omaan hyllyyn Blonde On Blonde päätyi kuitenkin vasta parikymmentä vuotta myöhemmin. Kohtuullisen runsaasta kuuntelusta huolimatta se ei ole koskaan tullut itselleni erityisen rakkaaksi. En tosin ihmettele niitä, jotka nostavat tuplan yhdeksi Dylanin merkittävimmäksi tuotokseksi. 

Albumin sessioista on julkaistu viisi ylijäännyttä raitaa. Näistä Medicine Sunday tosin vain interaktiivisella CD-ROM:lla. 

Sundazed Music lisensoi 2003 Dylanin monopainokset. Ne menivät niin hyvin kaupaksi että 2010 Sony Music (joka omistaa Columbian) julkaisi itse Dylanin 8 ensimmäistä levyä CD- ja LP-laatikoissa. LP-boxi oli kädessäni useaan otteeseen, mutta siirsin mono-LP:n hankintaa 2017 saakka jolloin olin saanut kuunteluhuoneeseeni vartavasten monolevyjä varten tehdyn neulan. En usko että yksi- ja kaksikanavaisten miksauksien ero on millään lailla merkittävä, mutta itseäni viehättää omistaa tämäkin levy monona

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit