Blue
Kirjassa The 500 Greatest Albums Of All Times tämä albumi arvioitiin maailman 30. parhaaksi. Arvio pohjautuu vuonna 2003 tehtyyn kyselyyn, jossa sadat musiikkialan ammattilaiset listasivat kukin 50 omaa suosikkilevyään. Vaikka itse en listauksia harrasta, kyseinen kirja on kiinnostavaa luettavaa. Itse asiassa hankin tämänkin levyn kirjan innoittamana.

Erottuaan 1970 Graham Nashista kanadalainen laulaja/lauluntekijä suuntasi Euroopaan etsimään itseään ja ottamaan etäisyyttä uuden mantereen tapahtumista. Retkellä syntyneet uudet biisit käsittelivät enimmäkseen ihmissuhteita ja eroa. Siksi tätä albumia on yleisesti pidetty tuolloin 27-vuotiaan Joni Mitchell'in henkilökohtaisimpana ja avoimimpana julkaisuna. Kuuntelin albumin ensimmäisen kerran 2010 luettuani mainitun kirjan. Kymmenen vuotta myöhemmin lainasin levyn kirjastosta vinyylinä ja huomasin kuinka paljon lämpimmältä se kuulostaa verratuna Spotify versioon.

Albumi nautti ilmestyttyään laajaa arvostusta ja sen hankkineiden ihmisten joukossa oli myös tulevan Nazareth-yhtyeen jäseniä sillä he tekivät akustisesta herkästä This Flight Tonight biisistä pari vuotta myöhemmin täysin erilaisen, mutta omalla tavallaan loistavan hard rock -version. 

Petri Myllylä / 21.09.2020


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit