McAuley Schenker Group: Perfect Timing
Michael Schenker oli lukiovuosina 1982-85 yksi omista suosikkikitareistani. Sitten kitaristi katosi kuvioista, ja erkaannuin hänen musiikista kun hän starttasi uutta MSG bändiään. Tässä vaikeessa nimiyhdistelmän M tarkoitti irlantilaista laulajaa Robin McAuleyt. Kuulin Perfect Timingia joskus 80-luvun lopussa erään ystäväni luona, mutta useampikaan kuuntelusessio ei saannut minua levyä hankkimaan. En vain jotenkin pitänyt sitä että Schenker oli mukana näin popahtavassa ryhmässä.

Palasin levyyn 23 vuotta sen ilmestymisen jälkeen kesällä 2010 otettuani itseäni niskasta kiinni tutustuakseni kitaristin koko julkaistuun tuotantoon. En tiedä mikä itsessäni on muuttunut, mutta levyn amerikkalaistyylinen soundi uppoaa minuun nyt aiempaa paremmin. Vaikka levy nyt tuntuukin helpommin lähestyttävältä musiikilta ei se juuri erotu saman aikakauden keskilinjan hard rockista, eikä nouse Schenkerin nuoruusvuosien tuotosten tasolle.

Noin viisi vuotta edellisen kirjoituksen jälkeen hankin vihdoin Perfect Timingin LP-hyllyyni. Saksalainen laadukas DMM-prässäys soi ikäisekseen levyksi upeasti.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit