Blood On The Tracks
Kirjassa The 500 Greatest Albums Of All Times tämä albumi arvioitiin maailman 16. parhaaksi. Arvio pohjautuu vuonna 2003 tehtyyn kyselyyn, jossa sadat musiikkialan ammattilaiset listasivat kukin 50 omaa suosikkilevyään. Vaikka itse en listauksia harrasta, kyseinen kirja on kiinnostavaa luettavaa.

Blood On The Tracks ei ollut ensimmäinen Dylan-levy, mutta se oli ensimmäinen josta pidin ensikuuntelemalla. Olin yhdeksänvuotias sen ilmestyttyä ja tutustuessani ehkä kolmekymmnetäyhdeksän. Levy, joka sisältää niin useita eri musiikkityylejä kuten tässä tapauksessa voisi sen tuomita silkkisalaatiksi. Syksyllä 1974 äänitysten tuloksena Dylan sai marraskuussa käsiinsä nielevän, johon hän ei kuitenkaan ollut tyytyväinen. Kovalla kiirellä hän äänitti joulukuussa puolet levyn biiseistä uusiksi kotiseutunsa minnesotalaisten muusikoiden säestämänä. Columbia Records ei voinnut muuta kuin siirtää ilmestyminen joulukuusta tammikuun loppuun.

Dylan julkaisi 2000-luvun alussa levyjään CD/SACD -hybridilevyinä. Blood On The Tracks oli yksi kuudesta, josta tehtiin myös 5.1 monikanavamiksaus. Onnistunut miksaus on jäänyt harvojen herkuksi sillä vaikka kotiteatteri löytyy yhä useammasta kodista, monikanavainen musiikki myy huonosti eikä useimmista julkaisuista ole tarvinnut ottaa uusintapainoksia.

Petri Myllylä 25.2.2020


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit