Plastic Ono Band: Live Peace In Toronto 1969 (DVD & CD)
John Lennon sai pyynnön osallistua vanhoja rock-tähtiä kunnioittavalle festareille ja järjestäjien yllätykseksi henkisen eropäätöksen Beatlesista tehnyt laulaja suostui saapumaan yllätysesiintyjäksi. George Harrisonin kieltäydyttyä kunniasta, Lennon pyysi bändin toiseksi kitaristiksi juuri Amerikasta Blind Faithin kesäkiertueelta Englantiin palannutta Eric Claptonia. Hän oli edellisen kerran Lennonin ja Yoko Onon kanssa esiintymässä joulukuussa 1968 Rolling Stonesin TV-specialin nauhoituksissa (joka julkaistiin vasta 90-luvulla). Bassossa oli kahdeksan vuotta aiemmin Lennoniin Saksassa tutustunut Klaus Voorman (joka teki esimerkiksi Revolver-levyn kannen) ja rummuissa tuleva Yes-mies Alan White. 

Bändin jäsenet ottivat kitarat mukaansa Atlantin lennolle ja harjoittelivat (ykkösluokan) kanssamatkustajien riemuksi lennolla tulevaa settiään. Mistään viimeisen päälle hiomisesta on siis turha puhua. Setissä olleet Lennonin soolohitit menevät paikoin karille, mutta keikan startanneet kolme vanhaa perus-rockia hanskataan kyllä mallikkaasti. Keikan päätös on ainakin itselleni kiusallinen sillä tuolloin Yoko Ono päästetään peräti 12 minuutiksi mikrofonin ääreen.

Lennon ei ollut soittanut yleisön edessä kolmeen vuoteen ja rauhoittakseen hermojaan, hän ja Clapton vetivät sellaisen määrän kokaa, että ei liene ihme että yhdessä aikaiseksi kiinnostavaa jamia, mutta ei silti aivan riittävästi. 

Petri Myllylä / 21.02.2021


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit