Delaney & Bonnie: On Tour With Eric Clapton
Delaney & Bonnie & Friends kiersi heinä-elokuussa 1969 Amerikkaa toimien Eric Claptonin uuden Blind Faithin lämppärinä. Clapton viihtyi enemmän amerikkalaismuusikoiden seurassa kuin bändikaveriensa Steve Windwoodin, Ginger Bakerin ja Rick Gretchin kanssa. Blind Faithin hajottua kiertueen päätteeksi, Clapton jäi Amerikkaan asumaan Delaney ja Bonnie Bramlettien luokse.

Delaney rohkaisi Claptonia tekemään sooloalbumi, mutta sitä ennen soul-kokoonpano saapui Euroopaan kiertueelle. Se sai joulukuun ensimmäisen päivänä käynnistyneellä kiertueelleen nimekkään kitaristikaksikon kun Delaneyn kanssa uusia biisejä tehnyt Clapton ja kolme vuotta keikkailematta ollut George Harrison liittyivät kokoonpanoon.

Kiertueella äänitetty albumi julkaistiin keväällä 1970, mutta laajempaa kokonaisuutta saatiin odottaa peräti 40 vuotta jolloin kiertueen neljä Englannin keikkaa julkaistiin kokonaisuudessaan kalliissa laatikossa vuonna 2010. Harrison soittaa tosin näistä vain kolmella, mutta Clapton on mukana myös joulukuun ensimmäisen päivä Royal Albert Hallin keikalla.

Eric Clapton kiersi Delaneyn bändin kanssa myös Yhdysvalloissa helmi-maaliskuussa 1970, mutta näistä keikoista ei ole julkaistu (ainakaan virallisesti) mitään materiaalia.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit