Innervisions
Kirjassa The 500 Greatest Albums Of All Times Innervisions arvioitiin maailman 23. parhaaksi. Arvio pohjautuu vuonna 2003 Rolling Stone -lehden tekemään kyselyyn, jossa sadat musiikkialan ammattilaiset listasivat kukin 50 omaa suosikkilevyään. Vaikka itse en listauksia juuri harrasta, kyseinen kirja on kiinnostavaa luettavaa.

Kun Ian Gillan coveroi vuonna 1982 Magic-levylleen Wonderin Living For The City, joku arvostelija piti sitä lähes kunnianloukkauksena Steviä kohtaan. En tuntenut tuolloin tällä levyllä olevaa alkuperäistä kappaletta, ja Stevien edellisen levyn kertaalleen kuulleena en lähtenyt tätä levyä tuolloin alle kaksikymppisenä metsästämään. Luettuani mainitun kirjan tammikuussa 2012, hankin lopulta tämän levyn käsiini.

Ihastuin välittömästi Innervisionsiin kun siihen lopulta tutustuin. Stevien kosketinsoitantaa (hän soittaa myös levyn rummut ja bassot) on ilo kuunnella. Toki hänen laulunsa on sekin tunnistettavaa ja upeaa. Musiikillisesti tällä levyllä mennään kaikkien mahdollisten raja-aitojen yli ja ohi, mutta se ei haittaa lainkaan. Kaikki sen yhdeksän biisiä ovat hyviä. Sekä Frank Sinatra että Barbara Straisand versioivat All In Love Is Fairin, aivan kuin todistaakseen Wonderin monipuolisuuden. Ja se Living In The City on todella yksi kaikkien aikojen parhaita kappaleita. Sinkkulistojen kasiksi noussutta biisiä paremmin menestyi ennen levyä julkaistu Higher Ground, joka nousi listaneloseksi.

Kolme vuotta 2012 ensitutustumisen jälkeen hankin vihdoin tämän albumin itselleni. Hollantilainen vinyylilevy on säilynyt lähes virheettömänä joten se tulee taatusti pysymään hyllyssäni elämäni loppuun saakka. Toivottavasti se saa osakseen soittoa senkin jälkeen.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit