The Joshua Tree
Kirjassa The 500 Greatest Albums Of All Times tämä albumi arvioitiin maailman 27. parhaaksi. Arvio pohjautuu vuonna 2003 tehtyyn kyselyyn, jossa sadat musiikkialan ammattilaiset listasivat kukin 50 omaa suosikkilevyään. Vaikka itse en listauksia harrasta, kyseinen kirja on kiinnostavaa luettavaa.

U2:n pitkällä ja upean epätasaisella uralla juuri nimenomaan The Joshue Tree on se julkaisi, jonka myötä yhtye heräsi studioteknologian mahdollistamiin loputtomiin mahdollisuuksiin. Se oli myös ensimmäinen ostamani U2-levy. Olin sen ilmestyessäni armeijassa ja se soi tuvassamme koko kevään 1987. Kesällä hankin sen itselleni ja siitä lähtien olen sitä ahkerasti kuunnellut. Levyn hitit, intohimoinen rakkauslaulu With Or Without You, I Still Haven't Found What I'm Looking For ja aivan loistokkaan upean intron omaava Where The Street Have No Name starttaavat levyn a-puolen, mutta seuraavat 35 minuuttia eivät tiputa fiilistä vaan levy pitää hyvin otteessa loppuun saakka.

Ostin vuonna 2007 levystä erikoisen vinyyliversion. Siinä levyn kappaleet on jaettu neljälle puoliskolle jolloin kullakin puoliskolla on varttitunti musiikkia. Tupla-LP ei siis sisällä mitään bonusmateriaalia vaan niitä haluavan kannattaa ostaa 20th anniversary remastered edition, jonka bonuslevyllä on kaikki harvinaisuudet ja sinkkujen b-puolet. Suositeltava hankinta on myös erikoisjulkaisu, jolla on mukana tupla-CD:n lisäksi myös DVD (sekä kovakantinen kirja ja valokuvavedoksia bändistä). Bändin fani on taatusti nähnyt Classic Albums -TV-sarjan ohjelman, joka ei ainoastaan avaa levyn valmistusprosessia vaan myös aikakautta, jollon se ilmestyi.

Petri Myllylä /27.10.2019


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit