The Clash
Kirjassa The 500 Greatest Albums Of All Times tämän albumin Jenkki-painos arvioitiin maailman 78. parhaaksi. Arvio pohjautuu Rolling Stone -lehden vuonna 2003 tekemään kyselyyn, jossa sadat musiikkialan ammattilaiset listasivat kukin 50 omaa suosikkilevyään. Vaikka itse en listauksia harrasta, kyseinen kirja on kiinnostavaa luettavaa. Bändin kolmas levy oli jo ilmestyessään menestys kohoten sekä Englannin että Yhdysvaltojen listoille.

Aloitin 12-vuotiaana vuonna 1977 rock-musiikin kuuntelun, keräilyn ja diggailun. The Clash ei kuitenkaan ollut itselleni syy musiikista innostumiseen. Muistan kyllä joidenkin ala-asteen kavereitteni yläasteelle siirryttyämme puhuneen tästä bändistä ja varmasti myös juuri tästä levystä. En ollut tuolloin lainkaan kiinnostunut punkista joten tämä levy jäi itseltäni kuuntelematta.

The Clash LP ehti täyttää kunnioitettavat 35 vuotta ennen kuin kesällä 2012 sen vihdoin kuuntelin. Jälleen kerran jouduin toteamaan jättäneeni todella hyvän levyn huomiotta. Pidin siitä todella paljon ja sellaiset biisit kuin White Riot ja Janie Jones jäivät soimaan mieleeni. Kesti kuitenkin vielä 8 vuotta ennen kuin albumin uusintapainos vinyyli löysi tiensä omaan hyllyyni. Voisi todeta että parempi myöhään kuin ei koskaan.

Petri Myllylä / 28.1.2020


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit