Fleetwood Mac
Kirjassa The 500 Greatest Albums Of All Times tämä albumi arvioitiin maailman 181. parhaaksi. Arvio pohjautuu Rolling Stone -lehden vuonna 2003 tekemään kyselyyn, jossa sadat musiikkialan ammattilaiset listasivat kukin 50 omaa suosikkilevyään. Vaikka itse en listauksia harrasta, kyseinen kirja on kiinnostavaa luettavaa.

Fleetwood Mac ei löytänyt pysyvää kokoonpanoa vaan bändin kitaristit vaihtuivat lähes vuosittain sen jälkeen kuin bändin perusta Peter Green jätti sen vuoden 1970 alussa. Blues-boomin jälkeen bändi oli siirtynyt askel askeleelta lähemmäksi pop-rockia ja sen viimeinen Bob Welchin kanssa tehty albumi Heroes Are Hard To Find oli tehty kokonaan Amerikassa, ja amerikkalaisille.

Mick Fleetwood tutustui 1974 Sound City studioon, jossa Keith Olson soitatti hänelle hollywoodilaisstudiossa äänitettyä Buckingham/Nicks -levyä. Welchin lähdettyä bändistä hän kysyi Buckinghamia bändiin mutta sai kuulla että hän liittyy siihen vain jos tyttöystävä Nicks saa myös bändistä paikan. Näin syntyi Fleetwood Macin klassisin kokoonpano. Pariskunnan toisen levyn sessiot olivat päättyneet hieman aiemmin tylysti levy-yhtiön antamiin potkuihin joten kyseessä oli todellinen win-win tilanne.

Uusi Fleetwood Mac syntyi 1.1.1975 ja hyvin pian sen jälkeen se aloitti hyvillä fiiliksillä bändin nimeä kantavan levyn äänitykset. Se tulisi nostamaan bändin suosion aivan uudelle tasolle aiempaan verrattuna. 

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit