Off The Wall
Kirjassa The 500 Greatest Albums Of All Times tämä albumi arvioitiin maailman 68. parhaaksi. Arvio pohjautuu Rolling Stone -lehden vuonna 2003 tekemään kyselyyn, jossa sadat musiikkialan ammattilaiset listasivat kukin 50 omaa suosikkilevyään. Vaikka itse en listauksia harrasta, kyseinen kirja on kiinnostavaa luettavaa.

Kuuntelin tämän albumin nuoruuden tyttöystävän luona hieman ennen Jacksonin Thriller-albumin julkaisua. Laitoin sen tyttöystävän siskon muiden albumien kanssa roskakoppaan, johon en uskonut enää palaavani. Mutta toisin kävi. Levyn remasteroitu uusintajulkaisu tarttui käteeni kun siihen kirjastossa törmäsin.

Jackson tapasi 1977 jazz- ja funk-mestarin Quincy Jonesin ja kysyi jos hän osaisi suositella itselleen sopivaa tuottajaa. Jones suositteli itseään ja pian kumppanukset aloittivat yhteistyön, joka tuli nostamaan molemmat herrat musiikkimaailman huipulle. Off The Wall on hienovarainen fuusio partaveitsen teräviä discobeateja, huipputason funkia, sydäntäraastavia balladeja sekä puhtaita popkoukkuja. Jacksonin lisäksi biisejä on väsäämässä huippumiehiä Paul McCartneysta lähtien. seuraajaansa verrattuna balladivoittoisempi ja rauhallisempi. 

Vuonna 2001 julkaistulla special editionilla on mukana tuottaja Quincy Jones'in haastetteluiden lisäksi kaksi Randy ja Janet Jacksonin avustuksella tehtyä mielenkiintoista demoa levyn hiteistä Don't Stop 'Till You Get Enough ja Workin' Day And Night. 

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit