Bad
Kirjassa The 500 Greatest Albums Of All Times tämä levy arvioitiin maailman 43. parhaaksi. Arvio pohjautuu Rolling Stone -lehden vuonna 2003 tekemään kyselyyn, jossa sadat musiikkialan ammattilaiset listasivat kukin 50 omaa suosikkilevyään. Vaikka itse en listauksia harrasta, kyseinen kirja on kiinnostavaa luettavaa.

En pidä itseäni Jackson-fanina sillä olen omistanut hänen levyistä vain yli 100 miljoonaa kappaletta myyneen Thrillerin. Bad on musiikillisesti hieman haastavampi kuin huippumenestynyt edeltäjänsä. Se jäi tuottaja Quincy Jones'in ja Jacksonin viimeiseksi yhteistyöksi ja uskon, että sen lopullinen soundi on enemmän Michaelin kun maaliskuussa 1987 sessioiden alettua 54-vuotta täyttäneen entisen jazz-muusikon käsialaa.

Michael Jacksonin perikunta ja Sony ilmoittivat keväällä 2012 julkaisevansa levystä 25-vuotis painoksen, jolle tulee bonuksina Michaelin kotistudiossa äänittämiä demoja (levylle päätyneistä, mutta myös ylijäämäksi jäänneitä), uusia miksauksia sekä kokonainen livekonsertti (CD/DVD). Yhteensä neljän levyn paketti julkaistaan kesältä 1988. Lontoon keikka julkaistaan myös erikseen DVD:nä. 

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit