Pressure & Time
En enää tätä kirjoittaessani (12/12) muista mistä kuulin ensimmäisen kerran tästä bändistä, mutta ylistävä kommentti sai minut kiinnostumaan Rival Sons'ista. Eikä Pressure & Time tuottanut itselleni pettymystä sillä osasin ennakkoon odottaa että bändin musikki pohjautuu hyvin selvästi 70-luvun soundiin ja tyyliin. Heitä ennen olin diggaillut useita vuosia hiukan samantyylisiä retroilijoita kuten The Answer tai Black Stone Cherry.

Pressure & Time CD sisältää vain kymmenen lyhyttä biisiä levyn kokonaiskeston ylittäessä vain niukasti 60-luvun vinyylilevyjen peruskeston eli puoli tuntia. Tästä huolimatta, ja tavallaan myös siitä johtuen se on mitat täyttävä rocklevy. Biisit All Over The Road ja Get Mine ovat hyvin erilaisia biisejä eivätkä levyt muutkaan raidat ole toistensa kopioita.  iTunes tarjoilee niiden lisäksi pari bonusta. 

Classic Rock -lehden vuosiäänestyksessä tämä levy valittiin vuoden 2011 tärkeimmäksi raskaan rokin julkaisuksi. Seuraavan vuoden alussa levystä julkaistiin Redux-painos, jolla on livemateriaalia sekä kaksi aiemmin julkaisematonta biisiä Company Man ja Life For This Road. Jälkimmäiset julkaistiin Record Store Day'nä 1000 kappaleen sinkulla, jonka tuolloin nappasin käsiini. Soittolistoja rakastava laittanee levyn perään vain kuukausia sitä ennen julkaistun kuuden biisin mittaisen EP:n. Kahdeksantoista biisin kokonaisuus ei ehkä ole sellaiseksi suunniteltu taiteellinen kokonaisuus mutta kertoo kuinka hienossa fiiliksissä bändi liiteli vuonna 2011.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit