Tunnel Of Love
Kirjassa The 500 Greatest Albums Of All Times tämä albumi arvioitiin maailman 467. parhaaksi. Arvio pohjautuu Rolling Stone -lehden vuonna 2003 tekemään kyselyyn, jossa sadat musiikkialan ammattilaiset listasivat kukin 50 omaa suosikkilevyään. Vaikka itse en listauksia harrasta, kyseinen kirja on kiinnostavaa luettavaa.

Kuuntelin paljon Brucen liveboxia sen ilmestyttyä vuonna 1986. Siitä innostuneena ostin tämän levyn itselleni niin pian kun se CD:nä kauppoihin saapui. Siihen ei tainnut monta viikkoa mennä LP:n ilmestymisen jälkeen sillä CBS satsasi voimakkaasti levyn menestykseen. Tunnel Of Love taisi myydä hyvin, mutta muistan jutelleeni levystä useamman sen ostaneen hankilön kanssa ja lähes jokainen heistä oli siihen pettynyt. Itselleni siitä tuli hyvin nopeasti sellainen "soitellaan taustalla ja kuunnelleen yhdessä tyttökaverin kanssa" levy.

Tunnel Of Love on synkkä, mutta tyylikäs levy. Valitettavsti se ei ole kestänyt kovinkaan hyvin aikaa vaan kuulostaa selvästi oman aikansa levyltä. Myin sen itse divariin joidenkin vuosien jälkeen enkä ole sitä todellakaan viimeiseen kahteenkymmeneen vuoteen kaivannut. Tästä huolimatta ostin sen analogi-innostuksen vallassa 2014. Kuunnellessani levyä ensimmäisen kerran vinyylinä, järkytyin että se on äänitetty Sonyn digilaitteistolla. No, Tunnel Of Love ole ainoa diginä äänitetty vinyylini. Vaikka albumi kuulosti edelleen hyvältä, ei se kestä kiinnostavuudessaan vertailua Brucen useaan muuhun menestyslevyyn. 

Tunnel Of Lovelta irroitettiin muutamia sinkkuja. Levyn hienoimman biisin Brilliant Disguisen kääntöpuolelle ollut Lucky Man ja samoin sen parhaimmistoon kuuluneen nimikappaleen kääntöpuoli Two For The Road julkaistiin Tracks-boxilla. Boxille laitettiin lisäksi kolme sessioista yli jäänyttä biisiä, joista The Wish olisi hyvinkin voinut korvata jonkin albumin heikoimmista raidoista.

Petri Myllylä

 


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit