Between The Buttons
Kirjassa The 500 Greatest Albums Of All Times tämän albumin Amerikan-painos arvioitiin maailman 351. parhaaksi. Arvio pohjautuu Rolling Stone -lehden vuonna 2003 tekemään kyselyyn, jossa sadat musiikkialan ammattilaiset listasivat kukin 50 omaa suosikkilevyään. Vaikka Stones-musiikkia on aina löytynyt hyllystäni, hankin itselleni tämän albumin vasta kyseisen kirjan innoittamana.

Vuonna 1988 Saksassa prässätty stereo-LP tutustutti minut tähän levyyn runsas 40 vuotta sen ilmestymisen jälkeen. Jos kuvittelee itsensä alkuvuoteen 1967 ja levykauppaan voi aistia pettymyksen tähän levyyn  Varsinkin jos kotona on soinut tiuhaan Beatlesin Revolver ja Beach Boy'sin Pet Sounds. Näihin klassikoihin verrattuna Between The Buttons on köykäinen levy. Amerikkalaiset tiputtivat levyn Brittipainokselta pari keskinkertaista biisiä ja laittoivat niiden tilalle megamenestyneen Let's Spend The Night Together/Ruby Tuesday -singlen. Ei siis ollut mikään ihme että kohtuullisen keskinkertainen levy nousi sikäläisen listan kakkospallille. Tästäkään julkaisuista ei ole koskaan saatu markkinoille laajennettua painosta, johon itse ainakin laittaisin myös bändin taiteellisesti kiinnostavan ja ennen levyä julkaiseman singlen Have You Seen Your Mother, Baby, Standing In The Shadow?

Vuonna 1967 äänitemyynnin ykkönen (varsinkin Euroopassa) oli yhä mono-LP. Formaattia ei pidetty enää hengissä sen jälkeen kun moniraitateknologia teki kaksikanavaisesta äänestä käytännössä standardin. Hiukan yllättäen mono teki vahvan paluun ja Rolling Stones julkaisi mono-boxin, jonka hankkineena pääsin itsekin vertailemaan kahta miksausta toisiinsa. En kuullut niiden välillä mitään niin dramaattista eroa että lausuisin asiasta mitään vahvaa näkemystä  

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit