Their Satanic Majesties Request
Kesällä 1967 tehtiin paljon merkittäviä albumeja. Rolling Stones ei lukeudu niiden bändien joukkoon, jotka muistelevat tuota rakkauden kesäksi nimettyä aikaa kovin hyvällä. Hyvä R&B ja R&R bändi ei vain yksinkertaisesti taipunut psykedeelisen musiikin esittäjäksi. Itse tutustuin levyyn vasta 2000-luvulla ja kokoelmiini hankin sen yhtenä bändin viimeistä 2015. Kaksitoista vuotta aiemmin uusintajulkaistu (ja digitaalisesti masteroitu) vinyyli soi puhtaasti, mutta kuuntelukerrat ovat jääneet vähiin.

Rikkonaisen äänityssession tuloksena markkinoille saatiin LP:tä ennen markkinoille tuotu Beatles duo Lennon-McCartneyn taustalaulama We Love You -single. Sekään ei kohoa bändin valioiden joukkoon. Their Satanic Majesties Requestin ainoalle todella vakuuttavalle raidalle She's A Rainbow saatiin apua tulevalta Zeppelin-basistilta John Paul Jonesilta, joka sovitti sen jousiosuuden.

Levy on bändin historian ensimmäinen globaali tuote eli se ilmestyi kaikkialla identtisenä sekä kansiensa, nimensä että sisältönsä osalta.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit