Their Satanic Majesties Request
Vaikka Stones musa tuli elämääni jo 70-luvun loppupuolella ja levyhyllyyni seuraavan vuosikymmen alussa, en tutustunut bändin koko tuotantoon kun vasta 2000-luvulla. Their Satanic Majesties Request kuulosti välittömästi muutamaa ihan jees biisiä lukuunottamatta ns. huonolta albumilta. Minulla oli sitä ennen kaikki bändin kultakauden (1966-1972) levyt ennen kuin 2015 ostin hyllyyni sen melko tuoreen stereo painoksen.

Kesällä 1967 tehtiin paljon merkittäviä albumeja. Rolling Stones ei lukeudu niiden bändien joukkoon, jotka muistelevat tuota rakkauden kesäksi nimettyä aikaa kovin hyvällä. Hyvä R&B ja R&R bändi ei vain yksinkertaisesti taipunut psykedeelisen musiikin esittäjäksi. Rikkonaisen äänityssession tuloksena markkinoille saatiin LP:tä ennen markkinoille tuotu Beatles duo Lennon-McCartneyn taustalaulama We Love You -single. Sekään ei kohoa bändin valioiden joukkoon. Their Satanic Majesties Requestin ainoalle todella vakuuttavalle raidalle She's A Rainbow saatiin apua tulevalta Zeppelin-basistilta John Paul Jonesilta, joka sovitti sen jousiosuuden.

Levy on bändin historian ensimmäinen globaali tuote eli se ilmestyi kaikkialla identtisenä sekä kansiensa, nimensä että sisältönsä osalta. Siitä kuitenkin julkaistiin nykyään standardiksi muodostuneen stereolevyn lisäksi mono miksaus. Mono levyjen valtakausi oli kuitenkin päättymässä ja pian Their Satanic Majesties Requestin ilmestymisen jälkeen varsinkin amerikkalaiset kuluttujat käänsivät selkänsä mono änentoistelle. Tähän vaikutti suuresti se että markkinoille tulvi levysoittimia, joiden neula pystyi toistamaan 

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit