Goats Head Soup
Olin kahdeksan ikäinen kun siskoni sai tämän levyn lahjaksi isältämme hänen ulkomaan matkalta. Vaikka seuraavien vuosien aikana se aina joskus kotona soikin, en tunnistanut levyä lainkaan kun lopulta kuuntelin sen vuosikymmeniä myöhemmin. Se ei siis ole lapsuuteni ääniraitaa.

Muutamien kuuntelukertojen jälkeen vuosituhannen ensimmäisen vuosikymmenen lopulla ajattelin kirjoittaa siitä jotakin, mutta se että sanat eivät meinaa tarttua paperille kertonee paljon. Muutaman välivuoden jälkeen ostin levyn hyllyyn ja jatkoin siihen tutustumista. Vaikka levyltä löytyy yksi omista Rollari-suosikeistani Angie, levyn kokonaisuus ei kuitenkaan puhuttele minua. Edes kuluneen levyn tilalle hankittu japanilainen alkuperäispainos ei ole saanut minua sen äärelle kovinkaan useasti.

Jostakin syystä bändi halusi 2020 julkaista levystä uuden version ja kaiken tämän luonnollisesti monessa eri formaatissa. Monikanavaisen äänen ystävän ostin super deluxe -laatikon, jolta löytyy Blu-ray'ltä 5.1 ja Atmos miksaukset (ja kolme promo videota) sekä kolme CD:tä. Niistä ensimmäinen sisältää levystä erinomaisen onnistuneen uuden miksauksen, levyllisen harvinaisuuksia sekä yhden keikan. Ison laatikon omistaminen ei kuitenkaan muuta sitä tosiasiaa että bändi ei onnistunut Goats Head Soupilla pitämään aiempien neljän studiolevyn huimaa tasoaan. 

Petri Myllylä /22.10.2020


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit