It's Only Rock 'n' Roll
It's Only Rock 'n' Roll (But I Like It) on loistava biisi ja se taitaa löytyä sen jokaiselta koko uraa valoittavalta kokoelmalevyltä. Mick Jagger sävelsi ja sanoitti kappaleen yhtenä päivänä ja äänitti sen tulevan Stones-miehen Ron Woodin kotona. Biisillä soittaa tuolloin Woodin kanssa soittanut rumpali Kenney Jones sekä huippu studiobasisti Willie Weeks. Muita hittejä tältä levyltä on turha etsiä.

Nimikappaleen lisäksi levyltä löytyy muutama muukin rokkaava menoraita, mutta ne ovat melkoista tilantäytettä. Avausraita If You Can't Rock Me tosin olisi monen muun bändin kataloogissa helmi, mutta Rollareille se on täynnä kaikkea sitä mitä heiltä odotetaan joten lopputulos kuulostaa turhankin laskelmoidulta. Sitä vastoin levyn päätösraita Fingerprint File viehättää vaikka sen väliosassa mennään jazzin puolelle ja loppua kohden ollaan niin mustan funkin ytimessä kuin mihin keskiluokkaisista englantilaisperheistä lähteneet miljonäärit voivat päästä.

Kuuntelin levyä keväällä 2012 ja ensimmäisen kuuntelukerran jälkeen ajattelin etten pidä siitä lainkaan ja sen useampi kuuntelu on vain ajan hukkaa. Sitten laitoin sen soimaan lähdettyäni puolentoista tunnin lenkille. Kahden kuuntelukerran jälkeen mentyäni suihkuun huomasin sen rauhalliset kappaleet jääneen soimaan mieleeni. Erityisesti Nicky Hopkinsin loistavalla pianotyöllä kuorrutetut Till The Next Goodbye ja If You Really Want To Be My Friend. Jälkimmäistä voisin kutsua jopa bändin unohdetuksi helmeksi. Levyllä on yllättävän paljon kosketinsoittimia ja Hopkinsin lisäksi niitä soittavat Billy Preston ja Ian Stewart. Niiden lisäksi huomio kiinnittyy viimestä kertaa Stones-levyllä olevan Mick Taylorin paikoin henkeäsalpaavan hienoon kitaratyöskentelyyn.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit