Emotional Rescue
Olen kuullut useaan otteeseen kriittisiä lausuntoja tästä levystä. Kritiikki sitä kohtaan oli onnistunut pitämään minut siitä kaukana. Lopulta helmikuussa 2012 kuuntelin lätyn pariin kertaan. Olin sitä ennen kuunnellut viikkoja bändin huippukauden 1968-1972 musiikkia ja siihen verrattuna Emotional Rescue on umpisurkea tekele. En silti malttanut olla ostamatta levyä omaan vinyylikokoelmaani kun se tuli parilla eurolla mahdolliseksi.  

Jos vertaa Emotional Rescueta bändin huippulevyihin, se todella tuntuu aika onnettomalta. Toisaalta bändi on tehnyt vielä heikompia levyjä, joihin verrattuna se nousee sellaiseksi ihan jees levyksi. Sen päätösraita All About You on oma suosikkini. Mutta ei tämä kuulu kenenkään bändin fanin top-kolmeen. Kai?

Sessioista ylijäänyt Think I'm Going Mad julkaistiin vuonna 1983 She Was Hot -singlen kääntöpuolella. Sitä ennen 1981 julkaistulta Tattoo You LP:ltä löytyy alkujaan jo Some Girls, mutta myös tämän levyn sessioissa äänitetetyt Hang Fire sekä Little T&A ja No Use In Crying. Vuonna 2011 julkaistun Some Girls painoksen bonuslevyltä löytyvät coverit We Had It All ja Tallahassee Lassie tulevat todellisuudessa tämän levyn sessioista. Näiden kuuden biisin lisäksi olen kuullut kaverin bootleg-CD:ltä kolme muuta biisiä mutta kaikkiaan Emotional Rescue sessiosta lienee yhä julkaisematta toistakymmentä biisiä.

Petri Myllylä / 28.09.2020


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit