Slash: Slash
Alkuvuodesta 2010 julkaistiin tieto, että Slashin nimeä kantava esikoislevy tulee sisältämään useita laulajia. Itse en ole koskaan ymmärtänyt tällaisia levyjä, mutta tutustuin silti albumiin sen ilmestyttyä saman vuoden keväällä. Ensireaktioni oli torjuva sillä sinällään hyvistä vokaalisuorituksista huolimatta eri laulajien käyttö ei tuntunut oikealta ratkaisulta. Ainoastaan Slashin kiertuebändiin kiinnitetty Alter Bridgen Myles Kennedy on mukana kahdella biisillä Ozzyn, Lemmyn ja muiden megatähtien laulaessa vain yhden raidan kukin.

Vaikka en pidä Slashiä erityisen kovana rock-albumina, siltä löytyy yksittäisiä loistobiisejä kuten The Cultin Ian Astburyn laulama avausraita Ghost, Myles Kennedyn Back From Cali sekä Wolfmother-pomon Andrew Stockdalen kanssa purkitettu By The Sword. Oma suosikkini, Paradise Cityn uusioversio ei päätynyt varsinaiselle levylle, mutta löytyy sen useilta eri special painoksilta. Hip hop -ryhmän Cypress Hillin ja poptähti Fergien kanssa purkitettu klassikkoraita saa raikkaasti erilaisen käsittelyn. 

Levyn perusversion lisäksi sen erilaisilla painoksilla oli niin paljon bonuksia että albumista oli aiheellista julkaista kahden levyn erikoispainos. Yksi näistä ei-peruslevylle mahtuneista kappaleista on Beth Hartin kanssa tehty Mother Maria, joka julkaistiin alkujaan hyväntekeväisyyslevyllä sekä Slashin iTunes-versiolla. Vaikka Hart ei ehkä saanut ansaitsemaansa huomiota osallistumallaan tähän levyyn, hän sai Slashin vierailemaan seuraavalle omalle albumilleen My California.

Levyn japanilaisella painoksella on mukana sikäläisen raskaan rokin iso stara Koshni Ibana, joka tulkitsee Japanissa isoksi hitiksi nousseen Sahara-biisin Japaniksi (kertsi Englanniksi). Deluxella on mukana biisistä myös kokonaan englanninkielinen versio. 

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit