Live At San Quentin
B.B. King toi kurjista oloistaan ja kovan luokan rikollisistaan tunnetuun San Quentin vankilaan toukokuussa 1990 mukanaan ison orkesterin. Toki Hammond-urkujen ja puhallinmiehistön edessä seisova iso mies ja iso Lucille-kitara ovat illan ehdoton pääesiintyjä.

King lataa kolmentoista biisin (sisältää sisääntulointron ja yhden turhan studioraidan) settiinsä niin paljon legendaarisia BB-tunnareita, että levy toimii jopa satunnaisfanin hittikokoelmana. Tosin ei tällä levyllä ole legendaariselta Live At The Regalilta kuin biisit Everyday I Have A Blues ja Sweet Little Angel. BB päättää vankilakeikkansa kauniin loppupuheensa jälkeen biiseihin Sweet Sixteen ja Rock Me Baby. Ensinmainittu ja BB:n tunnetuin kappale The Thrill Is Gone löytyvät kahdenkymmenen vuoden takaiselta Live In Cook County Jail.

Tämän keikan kriittinen vertailu miehen aiempiin konsertteihin ja vuosikymmenien takaisiin julkaisuihin todistaa toki 65-vuotiaan B.B. Kingin vauhdin tasaantuneen, mutta tästä huolimatta levy on paikoin erinomainen. Ja tietysti sen reilun tunnin mitta tuntuu ylelliseltä hänen kestoltaan puoli tuntia lyhyempiin LP-aikakauden julkaisuihin verrattuna.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit