Ladies And Gentlemen: The Rolling Stones (DVD)
Rolling Stones'in Exile On Main Street -kiertueella neljällä keikalla 1972 kuvattua ja 1974 julkaistua Ladies & Gentlemen elokuvaa esitettiin amerikkalaisille faneille (usein) ulkoilmateattereissa aitoa keikkatunnelmaa tuovalla erikoisvalmisteisilla nelikanavalaitteistoilla (mustavalkoinen leffajuliste). Kun konsertti nähtiin seuraavan kerran teatterissa kesällä 2010 oli leffan kuva- ja ääninauhat remasteroitu aivan uuteen loistoon. Pian teatterikiertueen jälkeen kauppoihin tuli luonnollisesti sen DVD- ja Blu-ray versiot.

Olen lainannut Blu-rayn kirjastosta jo neljään kertaan. En sanoisi olevani keikkaan koukussa, mutta kyllä se on kiehtova ajankuva sekä tuolloin kymmenen vuotta yhdessä olleesta bändistä että hippiajan jälkeisestä keikkakokemuksesta ja rock-bisneksestä. Ajoittain vahvassa soittovireessä ollut bändi kuulostaa sellaiselta blues-poppoolta mitä se oli ollut 10 vuotta aiemmin. Varsinkin soolokitaristi Mick Taylor soittaa paljon upeita kitarakuvioita, myös sellaisia joita ei ennen hänen bändiin tuloa levytetyillä studioversioilla ole. Kiertueella oli mukana myös Exilellä mukana olleita puhallinsoittajia. Keikka on niin hyvä että tuntuu vääryydeltä että sitä ei ole julkaistu audiomuodossa, ei edes tiedostomuodossa.

Levyllä on bonuksena kuvamateriaalia kiertueharjoituksista, saksalaisen Beat Clubin kevään '72 TV-esiintyminen sekä BBC:n 1972 tekemä ja uusi 2010 tehty Mick Jaggerin haastattelu. Löysin kesällä 2013 julkaisun DVD-version Anttilan alelaarista. 

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit