Ladies And Gentlemen: The Rolling Stones (video)
Rolling Stones'in Exile On Main Street -kiertueella 1972 neljästä keikasta koostettua Ladies & Gentlemen -elokuvaa esitettiin amerikkalaisille faneille (usein) ulkoilmateattereissa aitoa keikkatunnelmaa tuovalla erikoisvalmisteisella nelikanavalaitteistoilla (mustavalkoinen leffajuliste). Vuosikymmenien jälkeen keikka nähtiin teatterissa kesällä 2010. Pian teatterikiertueen jälkeen kauppoihin tuli luonnollisesti sen DVD- ja Blu-ray versiot.

Ehdin lainata Ladies And Gentlemen Blu-rayn kirjastosta useampaan kertaan ennen kuin löysin DVD:n kaupan alekorista. En sanoisi olevani keikkaan koukussa, mutta se on kiehtova ajankuva sekä tuolloin kymmenen vuotta yhdessä olleesta bändistä että hippiajan jälkeisestä keikkakokemuksesta. Ajoittain vahvassa soittovireessä ollut bändi kuulostaa juuri sellaiselta blues-poppoolta mitä se oli ollut 10 vuotta aiemmin. Varsinkin soolokitaristi Mick Taylor soittaa paljon upeita kitarakuvioita, myös sellaisia joita ei ennen hänen bändiin tuloa levytetyillä studioversioilla ole. Kiertueella oli mukana myös Exilellä mukana olleita puhallinsoittajia. Keikka on niin hyvä että tuntuu vääryydeltä että sitä ei ole julkaistu audiomuodossa, ei edes tiedostomuodossa.

Levyllä on bonuksena kuvamateriaalia kiertueharjoituksista, saksalaisen Beat Clubin kevään '72 TV-esiintyminen sekä BBC:n 1972 tekemä ja uusi 2010 tehty Mick Jaggerin haastattelu. 

Petri Myllylä / 22.5.2020


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit