Still Life (American Concert 1981)
Rolling Stones julkaisi 1982 kolmannen livelevynsä Still Life. Kuulin levyn nuoruudessani muutamaan kertaan, mutta en siitä silloin innostunut. Tuskin olisin uskonut palaavani siihen reilu 30 vuotta myöhemmin. Uusintakuuntelu ei yllättänyt itseäni. Vaikka 40 minuuttisen albumin kuuntelu ei aiheuta suoranaista pahoinvointia, ei se ainakaan minunlaisia satoja livelevyjä kunnelleita friikkejä innosta. Tästä huolimatta hankin edullisen vinyylivanhuksen kokoelmiini kun sellainen tuli vastaani 2015.

Bändi julkaisi (puolitoista minuuttia editoituna) singlenä The Miracles -coverin Going To A Go Go. Kääntöpuolella ollut Beast Of Burden ei ole mukana albumilla.

Stones on useiden muiden bändiin tapaan ryhtynyt 2000-luvulla julkaisemaan uransa varrelta ns. official bootleg -levyjä. Yksi tällainen on syksyn 1981 Amerikan kiertueen toiseksi viimeinen, Hampton Coliseumilla joulukuun 18. soitettu keikka. Osa Hamptonin materiaalista löysi tiensä myös Still Lifelle. Televisioidun keikan julkaiseminen on mielestäni ymmärrettävää koska bändillä ei ole kovin paljon hyvää kuvamateriaalia, mutta Hamptonin tapauksessa se on myös harmi koska bändi ei todellakaan ole sillä kummoisessa iskussa. Kestoltaan Hampton on reilu tuplat pidempi verrattuna Still Lifeen, mutta senkään julkaiseminen ei onnistu häivyttämään sitä tosiseikkaa että uusi vuosikymmen ei alkanut bändiltä kovinkaan vahvasti.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit