Live (At Mr. Kelly's)
Tutustuin Muddy Waters'in musiikkiin jo nuoruudessani 80-luvulla mutta ensimmäiset hänen levyt oston vasta uuden vuosituhannen alussa. Innostukseni bluesia kohtaan sai mínut kaivamaan käsiini tämänkin vähälle huomiolle jääneet julkaisun. Hyllystäni löytyvä amerikkalainen uusintapainos on vuodelta 1977, kansistaan elämää nähnyt mutta soinniltaan lämmin ja läsnäoleva.

"Live" sisältää enimmäkseen Muddyn omia biisejä, seikka joka ei hänen tapauksessa ole mikään itsestäänselvyys. Vierasta materiaalia edustavat Jimmy Reedin 1954 levyttämä You Don't Have To Go, josta Freddie King oli juuri levyttänyt oman versionsa sekä John Lee Hookerin Boom Boom ja T. Bone Walkerin klassikko Stormy Monday Blues. Muddy on valinnut hienosti levyn oman tuotantonsa, joka ei ole sitä kaikkein kuluneinta hittiä, mutta taitavan bändin kanssa niistä saadaan silti aikaiseksi maukas keitos. 

Keikalta julkaisematta jääneet Long Distance Call ja She's Nineteen Years Old laitettiin mukaan levyn ensimmäiselle CD-versiolle. Levylle olisivat toki mahtuneet myös edelleen julkaisematta olevat She Moves Me ja Got My Mojo Working. Englantilainen BGO laittoi 1996 yhdelle CD:lle alkuperäisen "Live" ja 11 vuotta aiemmin äänitetyn Newport Jazz Festivalin esiintymisen (pikkukuvat). Newport julkaistiin viisi vuotta myöhemmin uudelleen, mutta tällä kertaa bonuksina oli saman aikakauden studioäänityksiä. 

Petri Myllylä 


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit