The London Muddy Waters Sessions
Chess Records lähetti 1970-luvun alussa vanhan polven artistejaan Lontooseen äänittämään yhteislevyjä blues-legendojen sikäläisten fanien kanssa. TArkennuksena todettakoon että nämä nuorenpolven fanit olivat toki itse myös äärimmäisen hyvin menestyneitä (ja taloudellisesti erinomaisesti) muusikoita.

Muddyn Electric Mud'in tyyliset bluesia ja psykedeelistä soundia yhdistäneet levyt olivat herättäneet nuorenpolven musafaneissa kiinnostusta ja tätä samaa kaavaa oli tarkoitus käyttää uudelleen. Electric Mud teilattiin tosin Amerikassa lähes täydellisesti, mutta se saavutti Euroopassa huomattavaa menestystä. Jokin meni kumminkin pahasti vikaan sillä joulukuussa 1971 kahden päivän sessioissa äänitetyn levyn yleisilme on kovin lepsu ja vaisu. Kaksikymmentäkaksi vuotias Rory Gallagher on ainoa joka ei jähmety vanhan (57-v) blueslegendan seurassa.

Kun ääninauhat saapuivat Chessin studiolle niihin alettiin suunnitella jälkiäänityksiä. Valitettavasti nämä torviorkesterin lisäykset eivät tehneet Lontoon äänityksille lainkaan kunniaa. Ei ole mikään ihme että sittemmin biisejä on julkaistu myös riisuttuna. Chess julkaisi vuonna 1974 levyllisen Muddyn ja Howlin' Wolfin Lontoon sessioiden ylijäämiä. Tuon London Revisited -albumin Wolf-raidat on sittemmin laitettu hänen levyn bonusmateriaaliksi, mutta Muddyn London Album odottaa yhä laadukasta uudelleenjulkaisua lisämateriaaleineen.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit