Map Of The Past
 

It Bitesin äijät alkavat olla siinä iässä, että vanhojen valokuvien penkominen vintillä on sitä mieluisinta hommaa. Niistä voi sitten muistella nuoruuden menestystä ja tehdä ajatusretkiä vanhempien ja jopa näiden vanhempien vaiheisiin. Kun puhutaan brittiläisestä porukasta, niin väkisinhän sieltä tulee vastaan sota ja muita progekappaleisiin sopivia aiheita. Niitä tällä levyllä käydään läpi aika perinpohjaisesti.

 

Map Of The Past on It Bitesin yli neljännesvuosisadan kestäneen uran ensimmäinen teemalevy. Tavallaan juuri tuo juonellisuus tekee tästä vahvemman kokonaisuuden kuin mitä esimerkiksi ryhmän edellinen julkaisu The Tall Ships oli. Historiansa ansiosta tällä porukalla on ikään kuin lupa olla vähän vanhanaikainen. Se on oma itsensä. Se ei vieläkään oikein tiedä mikä se on. It Bites on aina ollut ylpeä siitä että sen musiikkia on ollut vaikea lokeroida. Progea se on, jos oikein tylyjä ollaan, mutta rehellisyyden nimissä on myönnettävä, että kyllä näissä kappaleissa on pop-uskottavuuttakin ihan yllin kyllin. Kuunnelkaa vaikka reippaasti rullaava Flag, jos ette usko.

 

Levyn alku fiilistellään vähän Roger Watersin hengessä. Ei, ei tässä olla lähelläkään Pink Floydia, mutta soundeissa ja tunnelmassa on jotain samaa kuin niissä mitä The Wallilla voi kuulla ja aistia. Oikeastaan vasta Cartoon Graveyardilla levy lähtee It Bitesin vanhan tuotannon kaltaiseen lentoon. Se on aika helposti levyn hienoin kappale. Huono ei ole myöskään sen jälkeen kuultava The Big Machine. Sillä Mitchell osoittaa olevansa erinomainen laulaja. Kappale on myös osoitus siitä, että It Bites osaa niin halutessaan kirjoittaa myös nykyaikaiselta kuulostavaa musiikkia. Vanha bändi tekemässä tuoreen kuuloista matskua, maailmalla on mahdollisuus.

 

Tero Honkasalo


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit