Heaven & Hell: Radio City Music Hall Live (DVD & CD)
Kotini viihdekeskus on rahan puutteen johdosta varustettu vain kohtuullisesti äänenpainetta kestävillä keskihintaisilla kaiuttimilla. Radio City Music Hall Live on yksi harvoista DVD-keikoista, joiden kuuntelu aiheuttaa välittömän tarpeen parantaa kotiteatterini äänentoistoa. Niin kovalla vyöryllä levyn 5.1 -kanava levittyy kuuntelutilaan.

Onneksi ostamassani DVD-paketissa on mukana koko keikka myös CD-levyillä. Niinpä olen kuunnellut tämän, vain kerran näkemäni keikan kymmeniä kertoja. Lyhyesti tiivistettynä: toimii. Mahtavaa, että bändi jatkoi toimintaansa myös tämän kiertueen jälkeen. Keikka on julkaistu myöhemmin myös vinyylimuodossa. Alkujaan HD-kalustolla kuvattu keikka julkaistiin uusien bonuksien kera Blu-rayna vuonna 2011. 

Petri Myllylä

 

Vihdoinkin! Olen odottanut tältä kokoonpanolta kuvallista konserttitallennetta siitä asti kun Ronnie James Dio sanoi Live Evil -levyllä:"Not only we"re filming this one...". Kuten kaikki jo tässä vaiheessa varmasti hyvin tietävät, Heaven And Hell on yhtä kuin Black Sabbath kera Dion. Rummuissa on siis Vinny Appice, kitarassa Tony Iommi ja bassossa Geezer Butler. Geoff Nichollsin riitaannuttua Iommin kanssa, hivelee koskettimia Scott Warren Diosta.


Täydellinen! Tuo sana kaiketi kuvaa parhaiten tämän DVD:n live-osiota. Yleensä näistä veteraanibändeistä tulee sanottua, että se ja se oli hyvä kymmenen vuotta sitten, miten se voisi olla nyt parempi? Tämä ryhmä on nyt paremmassa iskussa kuin 14 vuotta sitten Dehumanizer-kiertueella. Toki Dio laulaa nyt alempaa kuin ennen ja kitaroiden vireet ovat sen mukaiset, mutta tuo seikka ei vähennä tämän musiikin tehoa lainkaan. Jopa uusiin kappaleisiin saadaan sellainen tunne mukaan, että isokin mies vallan herkistyy. Dehumanizer-levyn I, The Mob Rulesin Sign of the Southern Cross ja Falling of the Edge of the World ovat ehkä ne kohokohdat. Totta kai Lonely is the Wordin kitarasoolo on karvat koholle nostattava pätkä.


Elävä! Tämä porukka ei ole kuuluisa lavalla riehumisesta. Hyvällä leikkauksella katsojalle välitetään kuitenkin kuvaa jatkuvasti rokkaavasta bändistä. He, jotka koostivat tämän DVD:n, tekivät loistavaa työtä. Mukana ei ole yhtään tylsää hetkeä. Geezerin nyökyttely, Vinnyn puhaltaminen, Tonyn muutamat edestakaiset askeleet ja Ronnien iloinen tanssahtelu ovat kaikki mukana ja niitä on ilo seurata. Miehet ovat elementissään.


Mikä on toisaalta ollessa, kun puitteet ovat kohdallaan. Extra-osuudessa kerrotaan Music Hallista, sen historiasta ja tekniikasta. Tällä DVD:llä myös lisäpalat ovat mielenkiintoista katseltavaa. Näkyypä mukana olevan myös yhden suomalaisen fanin kommentti.


Jos Heaven and Hell ei tämän kiertueen jälkeen tee enää mitään, on tämä DVD hieno päätös kokoonpanon vaiherikkaalle ja faneja hemmotelleelle uralle.


Tero Honkasalo


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit