The Paul Butterfield Blues Band: In My Own Dream
Saatuani innostukseni Chicago-bluesiin tutustuin kaupungin nuoren polven kitaristiin Mike Bloomfieldiin. Hän oli 60-luvun loppupuolella yksi genren arvostetuimmista kuusikielisen soittajista. Vaikka hyllyssäni oli ollut jo vuosia Bloomfieldin aikakauden The Paul Butterfield Blues Bandin levyt, en ollut juurikaan kuunnellut bändin hänen lähdön jälkeistä tuotantoa. Lainattuani kirjastosta In My Own Dreamin 2002 tehdyn vinyylipainoksen, sai vihdoin aikaa istahtaa kuuntelutuoliini ja keskittyä albumin musiikkiin.

In My Own Dream ei ole varsinainen blues-albumi sillä bändi oli jo toisella levyllään laajentanut musiikillista ilmettään kohti jazzia ja soulia. Aiemmilla albumeilla bändi oli tarvinnut paljon toisten biisejä mutta nyt erityisesti basisti Bugsy Maugh on aktivoitunut säveltämään originaalimateriaalia niin että levyllä on vain yksi cover. Se on Bernard Rothin 1956 Muddy Waters'ille säveltämä, levyn kakkospuolen avaava Morning Blues. 

Mike Bloomfieldin liityttyä Butterfieldin bändiin sen alkuperäinen soolokitaristi Elvin Bishop jäi hänen varjoonsa. Bloomfieldin lähdettyä Bishop jäi bändin ainoaksi kitaristiksi ja vaikka hänen soittonsa ja tyylinsä ei ole samalla tavalla originaali, ei hän ole mikään sunnuntaisoittaja vaan kovan luokan osaaja. Tällä levyllä Bishop debytoi myös vokalistina Champion Jack Dupreen kanssa tekemällä biisillä Drunk Again. 

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit