Tao Of The Dead
Jo vuonna 1994 perustettu And You Will Know Us By The Trail Of Dead julkaisi seitsemännen levynsä Superball Musicin kautta talvella 2011. Edellisen vuoden marraskuussa ilmestynyt sinkku Summer Of All Dead Souls kuvasti bändin nykymeininkiä erinomaisen hyvin. Kappale on täynnä kitaravyörytyksiä, jotenkin kömpelöitä lickejä ja brittiläiseltä emolta kuulostavaa jollotusta. Vähän kuin Funaral For A Friend soittaisi Syd Barrettin aikakauden Pink Floydia. Puolessa välissä kappaletta yhtye kerää itsensä ja onnistuu kuulostamaan hetken Helmetiltä. Tuo raskaus on väliaikaista. Loppu kappale soitetaan taas kepeämmin ja vähemmän jämäkästi.

 

Bändi ei itse myönnä mitään, mutta äkkiseltään kuunneltuna Tao Of The Dead kuulostaa jonkinlaiselta konseptilevyltä. Sen kappaleet nivoutuvat niin hyvin toisiinsa, että jonkinlainen napanuora tai yhteys niiden välillä on. On mielenkiintoista kuunnella miten sama yhtye onnistuu olemaan toisissa kappaleissa erittäin jämpti ja napakka ja toisissa melkein veltto. Pure Radio Cosplayllä Rolling Stones yhdistyy Pink Floydiin ja siitä muovataan jotain omaperäistä ja jännittävää.

 

Jos And You Will Know Us By The Trail Of Deadiin ei ole aiemmin tutustunut, tämä levy on hyvä pelinavaus. Ainakin allekirjoittaneen mielenkiinnon Tao Of The Dead herätti. Nimi on muuten sanaleikki Tao Te Chingistä, joka on kiinalainen pyhä kirja ja tämän levyn tekstien inspiraation lähde.

 

Tero Honkasalo


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit