Itchy Feet
The Blues Bandin esikois-LP oli ensimmäinen omistamani blueslevy. Hankin vuonna 1979 julkaistun levyn suunnilleen samoihin aikoihin kuin tämä heidän kolmas julkaisunsa ilmestyi. Nämä kaksi albumia saivat minut innostumaan Muddy Watrersista ja muista "aidoista" bluesmuusikoista. Digibuumin sekoitettua 1985 pääni myin vinyylilevyn ja samalla unohdin koko bändin. Kun sitten eräänä tammikuun 2012 päivänä satuin piipahtamaan työmatkan varrella olevassa divarissa, ostin välittömästi siellä näkemäni Itchy Feetin. Myytyäni sen neljännesvuosisata sitten 7 markalla sain nyt maksaa siitä saman summan euroissa.

Yllätyin kuinka agressiviselta bändi kuulostaa tällä heidän ensimmäisellä suuremman levy-yhtiön Aristan julkaisemalla levyllä. Muistelin sen olleen enemmänkin letkeä ja tiukemmin perinteisempää bluesia kunnioittava. Tämä levy on kuin autotallibändin näkemys Chicago-bluesista. Vaikka bändin ajoittain hyvinkin riehakas ja bailuhenkinen rytmiblues kuulostaa yhä hyvältä korvissani, ei Itchy Feet ollut kokonaisuutena ihan niin hyvä kuin muistin sen olleen. Silti sen kuuntelu synnytti välittömän kiinnostuksen tsekata bändin kaksi Itchy Feetiä edeltänyttä levyä.

BGO-firma on lisensoinnut bändin tuotannon ja julkaissut ne kahden levyn paketeissa. Kronologisesti oikein tämän levyn saa samassa edullisessa paketissa seuraavana vuotena julkaistun Brand Loyaltyn kanssa. Saksalainen Repertoire Records julkaisi levyn 2012 runsailla bonuksilla. Mukana on seitsemän sessioista ylijäännyttä biisiä sekä kaksi muuta vuoden 1981 äänitystä. Valitettavasti levylle tulee myös reilusti hintaa.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit