Dancing On The Edge
Ostin syksyllä 2011 kaikki kolme Roy Buchananin Alligator-merkille 1980-luvun puolessa välissä julkaisemaa vinyyliä. Niistä tämä keskimmäinen on soinnut kotonani useimmin.

Roy tapasi helmikuussa 1986 Alligator Recordsin tuottaja/omistajan Bruce Inglauerin ja toisen edellisen levyn tuottajistan Dick Shurmanin he kaikki olivat sitä mieltä, että useamman laulajan käyttö enimmäkseen instrumentaalista bluesia olevalla levyllä ei ollut edellisen levyn paras ratkaisu. Shurmanin ehdotuksesta Delbert McClinton hoitaa levyn kolme vokaalisuoritusta. Vaikka Roy ja Delbert eivät olleet ennen studioon menoa tavanneet, miesten välinen yhteistyö sujui erinomaisesti.

Delbert McClintonin ehdottama ja laulama Willie Dixonin vanha blues You Can't Judge A Book By The Cover julkaistiin myös singlenä. Se on yksi levyn helmiä yhdessä McClintonin Aretha Franklinin levyltä poimiman Baby, Baby, Babyn kanssa. Instrumentaaleista levyn sessioiden viimeisenä kappaleena soitettu Albert Kingin Drowning On Dry Land.

Levy menestyi hyvin ja Royn trio kiersi ahkerasti Amerikkaa ristiin rastiin. Keväällä 1986 se oli yhteiskiertueella Lonnie Mackin ja Allman Brothersin kitaristin Dickey Bettsin kanssa, kesällä se vieraili Japanissa ja syksyllä bändi kiersi jälleen Amerikassa. Royn huumeiden käyttö meni jälleen yli bändikavereiden sietokynnyksen ja kokoonpano hajosi saman vuoden joulukuussa.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit