Hot Wires
Roy Buchanan riisti itseltään hengen elokuussa 1988 epäselvien tapahtumien jälkeen. Vuotta aiemmin julkaistu Hor Wires jäi näin hänen (elinajan) viimeiseksi julkaisuksi. Royn Alligator-levyjen tuottajat, levypomo Bruce Inglauerin ja Dick Shurmanin olivat edellistä levyä tehdessään pitäneet tärkeänä ettei levyllä laula kuin yksi ääni. Hot Wires niitä on kolme (kun mukaan lasketaan Royn oma tyyli eli ns. talking blues).

Studioon on kutsuttu edellisellä levyllä soittaneiden muusikoiden lisäksi laulajat Johnny Sayles ja chicagolainen nuoren polven nainen, kuusi vuotta myöhemmin kuollut Kanika Kress. Jälkimmäinen laulaa levyllä yhden biisin, Sayles kaksi. Musiikillisesti Hot Wire on tekijänsä näköinen, eli vähän bluesia, vähän countryä ja paljon kitarainstrumentaaleja. Albumilta ei nouse yhtään yksittäistä biisiä muiden yli tai ohi. Toinen voi pitää asiaa hyvänä, itse pidän sitä huonona. Jos joutuisin valitsemaan siltä biisin Buchmanin soittolistalle (tai kokoelmalevylle), ottaisin mukaan sen päätösraidan The Blues Lover. Ei siksi että Royn tekemä blues olisi jotenkin elämää suurempi vaan koska hänen soitto on sillä niin pirun nautittavaa.

Alliagator julkaisi 2001 Buchananin heille tekemistä äänityksistä kokoelman Deluxe Edition. Sillä olevat aiemmin julkaisemattomat instrumentaalit Blues For Jimmy Nolan ja kaunis The Last Word taitavat tulla tämän levyn sessioista. 

Petri Myllylä

 


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit