The Official Blues Band Bootleg Album
The Blues Band kasattiin vuonna 1979. Vaikka kaikki bändin jäsenet olivat olleet mukana musiikkibisneksessä pitkään, he joutuivat julkaisemaan osaksi livenä äänitetyn esikoiselevynsä omakustanteena. Kolmetuhatta valkokantista levyä koristeltiin bändin jäsenien nimikirjoituksilla. Hyvin myynyt levy julkaistiin kuitenkin pian levy-yhtiön toimesta bändin jäsenten kuvalla ja nimellä varustetuilla kansilla (pikkukuva).

En enää muista reilun kolmenkymmenen vuoden taakse, mutta jostakin syystä tämä albumi löysi tiensä levyhyllyyni. Se oli samalla minun ensimmäinen (rhythm&)blues-levyni. Myin levyn kumminkin keväällä 1985 siirryttyäni digiaikaan. Ympyrä sulkeutui 29 vuotta myöhemmin ostaessani sen itselleni uudestaan. 

Ensikuuntelun perusteella muistin erinomaisen hyvin levyn tunnelman ja sen sisällön siltä osin että mukana oli vanhoja blues-klassikoita. Nämä klassikot saivat minut aikanaan kaivautumaan kirjaston arkistoihin ja löytämään tuolloin lähes totaaliseen unohdukseen vaipuneita mustan bluesin pioneereja. Bändin ote on paikoin jopa riehakas eikä turhaa kontrollia ole kuultavissa. Levy on niin hyväntuulinen että sitä kuunnellessa ei voi olla kuin iloinen perusasioiden ääreen palanneiden muusikoiden puolesta.

Tehyään Aristan kanssa levytyssopimuksen bändiltä julkaistiin single Come On In, jonka B-puoli The Blues Band kertoo tietenkin tarinan heidän bändin jäsenistä. Repertoire Records laittoi biisin bonukseksi 2012 remasteroidulle CD:lle. Samoihin aikoihin julkaistu live-single Nadine/That's All Right taitaa tulla samalta marraskuun keikalta kuin kolme LP:n konserttiraitaa.

BGO-firma on lisensoinnut bändin tuotannon ja julkaissut ne kahden levyn paketeissa. Esikoislevyn kanssa myytävän Readyn saa ostettua noin 15 eurolla. Samalla saa hyvän kuvan siitä millaisesta bändistä on kyse. Saksalainen Repertoire Records julkaisi levyn 2012 parilla bonuksella. Mukana ovat mainittu singleraita The Blues Band sekä Back Door Manin liveversio. Valitettavasti hienosti remasteroidulle levylle tulee myös reilusti hintaa.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit