Ready
Omistin 80-luvulla kaksi Blues Bandin levyä, mutta jostakin syystä en koskaan hankkinut kokoelmiini tätä heidän ensimmäistä studiolevyä. Tämä hämmästyttää yhä minua sillä pidin todella paljon bändin rivakasta ja reippaasta rytmibluesista, jota heidän ensilevynsä ja Readyn jälkeen julkaistu Itchy Feet olivat pullollaan. Asia korjaantui vasta 2014 kun vihdoin kannoin Ready-LP:n divarista kotikuunteluun. 

Mikäli Readya vertaa The Blues Bandin esikoiseen, se kuulostaa hiukan vakavammalta ja ehkä jopa paineen alla tehdyltä. Pitkään musiikkibisneksessä mukana olleet muusikot olivat vuonna 1980 todella erikoisessa tilanteessa. Blues oli täysin menneen ajan musikkia ja levymyyntilistoja hallitsi aivan toisenlainen musiikki, mutta silti heidän bändi herätti paljon kiinnostusta ja lopulta myös levy-yhtiö kiinnitti heidät talliinsa. Mutta kuten aina, kaikki ihmiset eivät kulje valtavirrassa, ja bändi löysi viimeistään tällä 12 biisin levyllä oman fanijoukkonsa.

Ready koostuu enimmäkseen bändin omasta tuotannosta. Sen englantilainen painos ei sisällä kesällä 1980 EP:llä julkaistua Bob Dylanin tekemää Maggie's Farmia vaan sen paikalla on muualla Euroopassa julkaisemattomaksi jäänyt Treat Her Right. Englannin version ensipainoksen bonuksena oli live-single Nadine / That's All Right. Sinkuista puhuttaessa mainittakoon että saksalaiset poimivat levyn materiaalista syksyn 1980 sinkkujulkaisulle biisit Hey, Hey Little Girl ja Noah Lewis Blues kun englantilaiset ja scandinavia valitsi mielestäni onnistuneemman Find Yoursellf Another Fool sekä Sus Bluesin.

BGO-firma on lisensoinnut The Blues Bandin tuotannon, ja on julkaissut ne kahden levyn paketeissa. Esikoislevyn kanssa myytävän Readyn saa ostettua noin 15 eurolla. Samalla saa hyvän kuvan siitä millaisesta bändistä on kyse. Saksalainen Repertoire Records julkaisi levyn 2012 runsailla bonuksilla, mutta valitettavasti levylle tulee myös reilusti hintaa.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit